- SUGEN PÅ NÅGOT GOTT. (LCHF)

Här kommer en del bra recept som jag fått i från tidningen " Allt om LCHF"
-  Pannsionsfruktspannacotta ( 4 portioner) ( Ta nåon annan  frukt om du vill ( tex frysta hallon, blåbär )
2 gelatinblad
4 dl vispgrädde , fet!
0,75 dl ( 3/4 dl) sukrin melis
1/2tsk vaniljpulver, är inte pulver och socker samma sak.  eller? jag vet inte.
1 dl turkisk yoghurt
2 st passionsfrukter.
Så här gör du!
1)  Blötlägg gelantinbladen.
2) sjud grädde, vaniljpulver och sukrin mlis under orörning ´, 1 5 inuter.
3)  Ta bort katrullen från värmen och tillsätt gelantinbladen. urkramade" från vatten! och rör o.
4) Tillsätt sedan yoghurten och passionsfrukten Rör  Ihop.
5) Häll smeten i 4 pannacottaformar,
ställ kallt i 4 - 5 timmar innan servering.
Njut!


Brownies !

Ca 20 bitar.
3 ägg
1,5 dl sukrin
100 gram smör
1 dl mjölk
1 dl mandelmjöl
0,25 dl (1/4 dl bakepro, hm va det nu är för något, ska kolla upp:)
1/4 dl fiberhusk
1,5 msk kakao
1dl ) hasselnötter /  mandel ) jag kör nog utan! :)
sist men inte minst 75g mmörk choklad !
Glasyr:

75  - 100 gram örkchoklad.


Så här gör du!

1 )  Sätt ugnen på 175 grader.
2 ) Smält smöret.
3) Rör ägg & sukrin fluffigt"
4) tillsätt mjölken i smöret och blanda vätskan med äggblandningen.
5) blanda alla torra ingredienser och rör ner i smeten.
6) grovhacka nötterna samt chokladen.
7) Klipp ett bakplåtspapper till samma storlek som botten på LÅNGPANNAN! ( 20gånger 26 cm.)
och smöra fast pappret!
Häll smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen , cirka 35 minuter.

8 )  Låt kakan svakna.
9)  Finhacka chokladen och smält den på mycket låg värme.
10 ) Bred ut  chokladen över hela kakan.
11) Låt kakan stå kall och skär sedan  i bitar.

Glöm för gudskull inte bort att njuta också ;)




Här är ett recept på  Chokladbollar!

12 - 15 stycken!
3/4 dl skalade sesamfrön, 1 dl kokos.
1/4 dl fibrex ( naturligt kostfiber)  finns på special hyllan i mataffären!
100 gram smör.
3/4  sukrin
1 msk kakao.
och några skvättar " kaffe:)
Gör såhär !

1 ) rör ihop smör och sukrin.
2) blanda alla torra ingredienser och vänd ner
3)  Droppa i lite kaffe och  rör samman  till en deg.
4)Låt degen vila i kylen i cirka:  1 timme.
5) Forma degen till små bollar och rulla dom i kokos.
6 ) Förvara chokladbollarna kallt :)


Njut! njut njuuuut!







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback