ADD HOS VUXNA.

Jag vet om att jag har diagnosen ADD.  Men skulle bara kolla  vilka punkter här som stämmer in mest på mig.


Och precis ALLA gör det, det är ju för fan inte klokt vilken svår vardag man har egentligen!

Sinnes!

~ Igångsättningssvårigheter - även de enklaste sysslor som t.ex vika tvätt, plocka ur diskmaskinen, duscha eller borsta tänderna skjuts upp.

~ Behov av rutiner och struktur men ...

~ Svårt för att själv strukturera, organisera och planera sin vardag och sina saker

~ Låg mental uthållighet

~ Lättdistraherad

~ Låg koncentrationsförmåga - stora svårigheter med att behålla fokus och uppmärksamet i synnerhet på saker man upplever tråkiga

~ Nedsatt arbetsminne/korttidsminne

~ Bristande motivation och därför

~ Ofta alltid på jakt efter just motivation i form av olika belöningar vilka kan vara allt i från att sitta vid datorn, äta godis, dricka alkohol, shoppa etc.

~ Impulsiv - te.x när det kommer till beslutsfattande men där finns även stora tendenser till

~ Beslutsångest - vela och fundera alldeles för länge innan ett beslut tas

~ Påbörjar olika projekt men avslutar dem sällan - man kan te.x få för sig att man ska börja träna och köper träningskläder och gymkort men struntar sedan i att gå till gymmet, man hoppar på olika kurser som "verkar skoj" just då men inser sedan ganska snabbt att det inte var det, hoppar av och påbörjar något annat istället.

~ Ombytlig/nyckfull/obeständig (se ovan)

~ Kommer ur balans/blir lätt störd när ens rutiner rubbas

~ Tidsoptimist - kommer ofta eller alltid försent, underskattar hur lång tid en viss sak tar att göra/färdigställa

~ Ljudkänslig - tycks höra (vissa ljud) högre än andra. Svårt för te.x tickande klockor, knastrande ljud, tuggande, handklapp, prasslande etc

~ Svårigheter med att göra något metodiskt och

~ Benägen att kasta sig in i nya projekt eller uppgifter utan att bry sig om instruktioner och därför

~ Benägen att göra saker i fel följd

~ Disträ och tankspridd - glömsk, förlägger sina saker, slarvar bort te.x nyklar, plånbok, glömmer viktiga överenskommelser, möten etc

~  " Tendens till att fixera sig vid/hyperfokusera på olika saker/ämnen - går från specialintresse till specialintresse och lägger ner sin själ och nästan all sin vakna tid till att tänka på eller göra reserach på just det ämnet/intresset.

~ Otålig - har svårt för dötid, att behöva vänta osv. Vill att saker ska hända NU och helst igår. Kan te.x yttra sig i att man avbryter i samtal och diskussioner eller om man får en ide´så ska den sättas i verk med en gång, spelar ingen roll om man ligger i sängen för att sova.
Te.x får man för sig att möblera gör man det oavsett om klockan är 15 eller 03.

~ Upplever en nästan konstant orkeslöshet och trötthet och har

~ Sömnsvårigheter - har svårt för att komma i säng i tid, svårt för att komma till ro och somna, även svårt för att orka hålla sig vaken en hel dag utan en stunds vila mitt på dagen.

~ Humörsvängningar - ibland kraftiga och ofta snabba men som fort går över och

~ Perioder av nedstämdhet och ångest kontra perioder då man känner sig mer tillfreds, glad och uppåt - dessa perioder eller svängningar i måendet kan ske flera ggr per dag eller hålla i sig ett par dagar vardera. Men de är ständigt återkommande och tycks vara oberoende av yttre händelser.

~ Viss motorisk klumpighet och bristande koordinationsförmåga - missbedömer avstånd, bristande kroppkontroll te.x går in i saker, snubblar, spiller, tar för hårt eller för löst i saker, bryter av pennor etc.

~ Bristande simultanförmåga - svårigheter med att göra flera olika saker samtidigt och att hålla isär och sortera information te.x olika sorters sinnesintryck

~ Bristande konsekvenstänkande - förstår inte alltid eller missbedömer konsekvenserna av sitt handlande, tänker rätt (d.v.s medveten om konsekvenserna) ibland men gör eller handlar fel ändå.

~ Låg tolerans mot stress/stresskänslig - ogillar stress och hög press överhuvudtaget, vill göra saker och ting i sin takt men paradoxalt nog

~ Skjuter upp alla måsten till sista sekund - kan sitta en hel dag utan att företa sig något men 30 min innan te.x sambon kommer hem börjar man både dammsuga och skura golvet. Betalar inte räkningar, lämnar inte in deklarationen i tid fast man haft god tid på sig och vetat om att det ska göras.

~ Arbetar som mest effektivt inför deadline (se ovan)

~ Svartvitt tänkande - tänker ofta "antingen eller" eller "allt eller inget"

~ Bär på en inre oro och rastlöshet - känner sig aldrig 100% tillfredställd eller nöjd. Alltid finns där något som kan förbättras, göras annorlunda, förnyas och förändras osv.

~ Svårigheter med närhet - kramar och gos kan uppfattas som påträngande och jobbigt om det inte sker på ens egna villkor.

~ Allt ska förresten helst alltid ske på ens egna villkor.

~ Har överlag dålig hand med ekonomi - svårigheter med att förstå och inse pengars värde.


Övrigt - sådant som tagits upp här i tråden (därmed inte sagt att alla vi i tråden lider av det eller att ens alla med ADHD/ADD lider av det)

Låg självkänsla, social fobi, ångest, depression, ätstörningar, sömnstörningar och PMS.

Utanförskap, arbetslöshet och har bakom sig en kraschad skolgång, ofullständiga betyg, stormiga (och i vissa fall våldsamma) relationer m.m

Många överkonsumerar dessutom mycket kaffe, coca cola, tobak och alkohol, vilket sägs ha lugnande effekt på personer med ADHD/ADD. Missbruk av droger (främst centralstimulantia som te.x amfetamin) då det bekant har en lugnande effekt på människor med ADHD förekommer också, i synnerhet hos de med odiagnosticerad ADHD/ADD i försök att självmedicinera.

Annat som tycks vara vanligt förekommande hos personer med ADHD/ADD är: Dyslexi, dyskalkyli och liknande svårigheter. Även tvångstankar/tvångsbeteenden som te.x dermatillomani och trichotillomani kan förekomma.


- BRA MOT HALSONT!

- Nu har det gått snart en månad då jag har känt mig febrig, ont i halsen, i bröstet. Så fort jag hostar så skriker min kropp F Ö R S K Y L D! Garanterat. Fick pincelin  i 10 dagar, 7e dagen idag, Har ingen feber iallafall, känns otroligt skönt. Men än är jag trött och ont i halsen. Pinclinet bör ju ha hjälpt tycker man. Var hemma från praktiken i 2 dagar, men gick dit idag. :)

Fick ett bra tips mot förkylning, halsont, öroninflmation & bihålor.
Några droppar citron rakt ner i halsen, så det svider & bränner. Eller också droppar man i teet:)
Baktieridödande & jag hoppas att det är effektivt och få slut på lidandet.
Inte världens skönaste känsla att ha rivande taggtråd i halsen. Jo en liten stund, men det är ju bara positivt..



Så gör som mig, Pressa lite citron långt ner i halsen! Vilket både du & jag  hoppas ska göra susen!
Eller?:)



Snart  Big brother, Det är faktiskt helt otroligt vad demdär " Snygga Oasen brudarna" gör bort sig, dem är inte smarta, och absolut inte snygga,  inte för 12 öre. Bara jävligt äckliga, horiga & elaka. Två kan åka, Den Rosa" vara kvar! Hon verkar ju någelunda normal i skallen iallafall..

Tjohej!*

- Läs hela! :)

 Läs hela nu när du endå läst första raden.
Du kommer gilla det, nej... du kommer älska det



Majonnäsburken och två koppar kaffe.

När saker och ting i Ditt liv nästan har blivit för mycket för Dig att hantera, när dygnets 24 timmar inte känns nog, kom ihåg majonnäsburken och två koppar kaffe:

En professor stod inför sina filosofistudenter med några föremål på bordet framför sig. När lektionen började lyfte han under tystnad upp en mycket stor och tom majonnäsburk av glas och började fylla den upp till kanten med golfbollar. Han frågade sedan sina studenter om burken var full. Studenterna samtyckte till att den var det.

Då lyfte professorn upp en ask med småsten och hällde dem i burken . Han skakade den lätt. Småstenarna rullade ner i tomrummen mellan golfbollarna. Återigen frågade han studenterna om burken var full. De höll med om att den var det.

Därefter lyfte professorn upp en ask med sand och hällde sanden i burken . Sanden fyllde upp resten av tomrummen. Han frågade ännu en gång om burken var full. Återigen svarade studenterna med ett enhälligt 'ja'.

Då lyfte professorn fram två koppar kaffe som stått under bordet och hällde hela deras innehåll i burken, vilket effektivt fyllde upp det återstående tomrum som kunde finnas kvar mellan sandkornen. Studenterna skrattade.

Nu, sa professorn medan skratten klingade ut, vill jag att ni tänker er att den här burken representerar ert liv.

Golfbollarna representerar de viktiga sakerna som familj, barn, hälsa och annat som ligger passionerat i ert hjärta. Sådant som - om allt annat gick förlorat och bara dessa saker återstod - ändå skulle uppfylla och berika ert liv.

Småstenarna representerar andra saker som betyder något, som hem, jobb och bil.

Sanden representerar allt annat - småsakerna.

Om ni lägger sanden i burken först, fortsatte professorn, går det inte att få plats med golfbollarna eller småstenen.

Samma sak är det med livet. Om du lägger all tid och energi på småsaker finns det inte plats för det som är viktigt för dig.

Så, var uppmärksam på det som är oumbärligt för din lycka och förnöjsamhet. Umgås med dina barn. Ta med din partner ut på middag. Ägna en omgång till, åt det som gör dig passionerad.

Tids nog kan du städa huset och annat som är mindre viktigt. Ta hand om 'golfbollarna' först - sakerna som verkligen betyder något.

Återställ det som är viktigast i ditt liv. Resten är bara sand.

En av studenterna räckte upp sin hand och frågade vad kaffet representerar.

Professorn log och sade, jag är glad att du frågar.

Kaffet finns med för att visa er att hur fullt och pressat ert liv än känns, så finns det alltid plats för en fika med en vän.

Betrakta denna berättelse och ta den till er. Skicka den gärna vidare till en vän eller nära anhörig som betyder mycket för er..

- 19:42.

Blir det en kopp kaffe om inte  två! Det är ju så jäkla gott. Jag har blivit beroende..  vilket verkligen inte är bra,  man får fula & gula tänder av sånt. Nåja...  får väl liksom aceptera att även jag passerar åldersmål. Men är ju för bövelen inte gammal. Inte det minsta!

Fick utskivet penselin av läkaren, pga halsfluss, kom dit för helt andra själ, ont i örat och inflamation i tanden, så jag gick en runda till tandläkaren också, där trodde jag skulle bli bankrutt" Men det visade sig sedan att jag inte alls hade några visdomständer på gång, så det kostade nada, nada & åter NADA! Vilket otrolig lycka, Finns ingen som vill betala för tandläkarbesök, iallafall inte om det bara tar några  få minuter! 

 Jag gillar helger,  Dem ger ut en känsla av att man jobbat bra under veckan.   Och man känner sig nöjd med sig själv, och man kan koppla av" Lägg allt vilande för en stund? Gör man det?
Om man nu jobbar ja.
Annars känner man ju sig ganska så missnöjd.  Men det är ju för visso bara en del" - Inte alla.   På måndag är den en ny vecka,  en jobbarvecka för mig. En helt ny vardag. Ganska lång, men endå bra!
Det är något jag verkligen hoppas på:)
 
För övrigt känner jag lite Nervorisitet inför måndag,men det tyder bara helt enkelt att jag är en gnutta normal i detta vimmel.

Så jag säger som en vän alltid  uttrycker, " Det blir bättre efter du druckit kaffe , det blir bättre efter du druckit kaffe, Iallafall så känns det bättre då:)  

Man kan göra det bra ,  men inte mer än sitt bästa
" ;)

Tjoflöjt:D


- Cash

är fett, bara man har mycket stålar och man visar dom rätt:) Aight!

Ska in till stan och handla en del när dem rullas in på kontot iallafall.   Vet inte vart jag ska köpa  tapeter och klister ... tor det blir RUSTA. Billigast så.. har inte bestämt mig än...  om jag ska ha svart i sovrummet, blir kanske lite mörkt och deppigt då. Så jag tar nog något annat. Nu måste jag kila iväg om jag ska hinna med bussen!

Håller tummar & tår på måndag! Gör ni det med:) <3 Tack & adjöken.

Berättar  varför senare!


- En vingklippt ängel:)

Angels never die!


Jag är en ängel, inte en människa.Min verklighet började när mina vingar växte ut.
Det var då andetagen tog vid, det var då jag började kunna" urskilja stjärnor i mörkret jag lever i.

När jag flygande blickar ner från min gränslösa höjd kan jag knappt urskilja människorna  där nere.
De tycks vara en grå& livlös massa med tomma ögon. Jag föraktar dem.Föraktar deras tankekontrollerande liv.
Dengråmassan är robotar. Proggramerade till vad de tänker, känner & gör.Det är detöversvarta som programmerar dem. Målet är att den Gråmassan inte ska kunna, för då börjar de tänka och det skulle äventyra Detöversvarta makt.

Vi änglar går inte att programmera. Och det är därför Detöversvarta vill åt oss. Vi är farliga , underliga och konstiga  med alla våra känslor. Vi lever i sanningen. Sanningen är: Nothing can stop us now!

Många människor försöker rycka bort mina vingar, men  deras försök att nå mig är lönlösa.De är för långt borta.
Jag behöver inte ens se dem. Och när jag låter dem vidröra mig så spricker jag som en såpbubbla.Jag har ingen skyddande hud. De kallar mig sjuk! De säger jag är svårt depressiv, personlighetsstörning? Har en form av en psykisk" sjukdom.
Tror läkarna att de är gud?

- Mohahaha!
  Jag tror inte på galenskap, jag tror på änglaskap. Enbart änglaskap!

Jag vill inte vara ängeln utan förflutet, Ibland vill jag skära bort minnena, klippa bort dem, vara utan!
Jag vill  vara hon som står i nuet, utan att ha tagit några steg dit.Hon som också försvinner från nuet utan några steg bort.Hon som aldrig  var eller kommer att vara, Hon som bara är"

Men jag är rädd för nuet, mest av allt är jag rädd för att det förflutna är  nuet!

´Jag vill vara friheten, jag vill vara ängeln utan förflutet, är jag ängeln utan förflutet, är jag ängeln utan förflutet ? är jag det nu? Är jag?
Nej! Jag är ängeln utan någon framtid!
Ängeln utan förflutet kanske är döden?

Det var bara första sidan " från vingklippt ängel. Jag tycker den verkar bra, men konstig, Liksom jag:) Mohaha! :)



- SÅ SANT SOM DET ÄR SKRIVET!




Det här blev min väckarklocka...  Så sant som det är skrivet! :)

- Lev i nuet och njut varje minut! ;)

Så sköönt. Då kommer man som längst och man känner sig faktiskt  lycklig!  Nu ska jag sova:D Nattinatt, Sov gott alla.







- I'm baaaack!

 





Har kollat Big brother,   hur awesome som helst.  Haha, som kaniner är de:D hahaha kåta små sånna.

Praktiserat idag &  det gick bra.. hittade leebyxor för 20 spänn.  JA! Ni såg rätt. 
Som jag även köpte då:)  Vilket fynd! Måste ju passa på när det är sjukt billigt.:D

Till helgen kommer Anne-Li hit  så ska vi baka budapest bakelse  , gott gott.

Blir även DonCamillo lördag med Ninni:)  Dricka öl & shake shake äz.

I morgon ska de ringas läkare sedan mot praktiken ännu en dag.

Min hjärna börja fungera igen & jag har kommit tillbaka och blivit människa, en glad sådan, härlig känsla alltså:D