- Depression...

Nedstämdhet, ångest och sömnstörningar är vanliga symtom vid depression. Var fjärde man och varannan kvinna drabbas någon gång i livet av en djup depression.


Depressioner tillhör vår tids folksjukdomar och medför ett stort lidande för den som drabbas. Utan behandling kan förloppet bli långvarigt. Det är inte heller ovanligt med återkommande depressionsperioder. Trots att depressioner kan bli både djupa och långvariga, är behandlingsmöjligheterna goda. Det finns både psykoterapeutiska metoder (kognitiv terapi/KBT)  och läkemedel som har bra effekt vid depressionstillstånd.

Symtom
Det mest typiska symtomet vid depression är nedstämdhet. Sinnesstämningen är sänkt och den drabbade ter sig sorgsen eller ledsen. Man har lätt för att gråta och ser allt i svart. Den sänkta sinnesstämningen sitter i under lång tid och påverkas inte speciellt mycket av roliga eller positiva händelser. Det är omöjligt att bli glad. Nedstämdheten är både djupare och längre än vanlig vardagsdeppighet.

Ett annat vanligt symtom är sömnstörningar. Det kan vara svårt att somna eller också vaknar man mitt i natten eller ovanligt tidigt på morgonen. Sömnsvårigheter är ofta en vanlig orsak till att man söker hjälp.

Ångest och oroskänslor är också vanliga symtom i samband med depression. Ibland är ångesten så dominerande att man söker hjälp pga detta och inte pga nedstämdheten. Irritabilitet och vredesutbrott kan vara andra tecken på depression som lätt misstolkas och kanske döljer de övriga symtomen.

Koncentrationssvårigheter, som ofta yttrar sig som svårigheter att läsa eller se på TV ingår ofta i symtombilden. Ibland upplevs detta som att minnet fungerar dåligt. Man kommer inte i håg vad man läst eller tänkt att göra. Hos äldre personer misstolkas detta ofta som tecken på demens. Det är därför viktigt att man utreder minnesstörningar noga hos äldre då minnessvårigheterna vid depression går över när depressionen blir rätt behandlad.

Kroppsliga symtom som aptitlöshet, förstoppning och muntorrhet förekommer ofta tillsammans med de psykiska symtomen på depression. Värk, sveda och smärtor av olika slag kan också vara tecken på en bakomliggande depression, särskilt hos äldre människor. Depressionen påverkar hela människan, både kropp och själ. Den sexuella lusten och förmågan minskar eller upphör. Livsglädjen och vitaliteten försvinner. Ibland tar det sig uttryck i form av förlångsammade rörelser och ansiktsuttrycket kan bli stelt och livlöst. Den deprimerade orkar till slut inte föra ett vanligt samtal och kan t o m få svårt att svara på frågor.

Skuldkänslor och nattsvarta tankar färgar tillvaron och livet kan kännas meningslöst. Dödsönskningar och självmordstankar kan förekomma, säskilt vid djupa depressioner. Självmord kan ses som den enda och bästa utvägen.

 - Har ätit mina antidepressiva i lite mer 1 år nu. Då jag började med en halv tablett , 7 mg, ökat på till en hel tablett,  15 mg ! fungerade kanon bra! kände mig bra, mådde kanon. Nu fixar jag allt! Stark:)
Tills snart två veckorsen, då jag fick ett bakslag, och kände mig helt värdelös ÅTER IGEN! 

Önskar inte ens min värsta fiende den känslan...  

Gråter hela tiden,  har inte koll på läget, känner sig allmänt osocial, värdelös & sämst.
Sitter mest bara hemma, men har ju fått praktik nu, som jag går till 3 gånger i veckan.  Men det känns inte lockande,  inte roligt nånstans..  Kunde inte sova,  somnade vid 3 i natt,  vaknade igen vid 5 tiden. :S
  Så för att göra det bättre, NU, ska jag öka dosen ännu en gång! 15 mg, = 1 tablett, jag ska ta 1,5 tablett i en vecka... Så får vi se om livsgnistan kommer tillbaka till mig! Hoppas det, för jag vill inte må såhär.


- 61 kg!

Jaaa:)  Men jag räknar inte points längre,  äter mindre av allting bara, så går man ner i vikt endå:)

Situps blir det senare!

- SÖNDAG!



Hallå:)


Måste bara skriva  att jag har fått praktik och börjar på onsdag! 
kUPAN I HOVMNATORP,
Har bara öppet onsdag torsdag & fredag, mellan 14:00- 18:00.

Och på lördagar från 10 tror jag till,  15:00

Ska bli kul och komma ut & göra nått iallafall.  Får se vart  man hamnar sedan.


Gick in på www.viktklubb.se och räknade ut mitt BMI.
Såhär var resultatet.

Normalt " ska man ligga mellan 19 - 25...
Du är normalviktig ,Ditt BMI är:
21.8

Det verkar inte finnas några medicinska skäl för dig att gå ner i vikt.
Vill du trots det tappa något kilo är Viktklubb ett sunt sätt att göra det på.
Viktklubb kan också hjälpa dig att hålla vikten och komma i bättre form.


BMI står för Body Mass Index. Siffran ska inte ses som ett exakt mått på eventuell över eller undervikt. Om du exempelvis är mycket muskulös kan du få ett högre BMI.






- KÄMPA!

Har smal mage i liggande ställning iallafall.  Magmusklerna börjar kännas nu,och jag älskar det...   


- vikt: 62,4 kilo.


Godisförbud
hela nästa vecka,  så får vi se om man går ner snabbare i vikt, jag skulle tro detta:)


Piss&kräm.



- SITUPS.

280 stycken  blev det med fett leende på läpparna..  Om inte under tiden kom det lite smått efter iallafall. :D:D


Hur kan man glömma bort att man tagit piller som man kanske inte ens ha tagit. Har ett enda piller att ta på kvällen, men alltid samma visa varje kväll " har jag tagit det , eller inte,  äsch, de gör ju inget om man får i sig två " så jag tar det ! :)) Alltid trevligt och må bättre än vad man gör  ju, hahaha! För mycket vill ha mer som vi säger. :) Varför är man aldrig nöjd? Den tanken har kommit upp i mitt huvud allt för många gånger..


 " Jag är aldrig nöjd "^^   



http://www.youtube.com/watch?v=fL8Zf1Gn39c


Se & lyssna!:)

- 5 veckor & 2 dagar.

Lisette ,   nu är det dags att ta i med hård hanskarna,  på riktigt, för att nå den vikt du verkligen vill ha!  

Måste  och jag ska! :)

Kommer  göra  situps fler gånger i veckan än tidigare..   ha gjort 140 st idag. Färre än vanligt, i Morgon blir det på att igen...  på fredag kommer vi simma några längder  och köra ännu en gång 270 situps. =)))


 Vet inte hur många som läser min blogg,  förstår att de är sjukt tråkigt att läsa om mina situps dag ut & dag in.

'
aja,  godnatt alla.   Hoppas era liv inte ser ut som en tråkig 8:)  , alltså som mitt gör.


 Mitt nuvarande vikt är 62,5 :)


Raka rööör  ->>>   2 veckor ,  :)


200...

SITUPS:)

- I morgon.








...är det 5 veckor med V - väktarna!  Och jag  Räknar fortfarande points.   är konstant hungrig och det är jobbigt, 

Innan hade jag gått ner 5 kilo? Nu känns de som jag har gått upp 3 ,Fast sanningen är ju den att jag inte har det, bara gått tillbaka till 62,5 ?!  I Fredags åt jag glass / godis , hade ju som sagt 11 extrapoints.

Så egentligen behöver jag inte ha dåligt samvete,  bara lite extra motition:)

Och i lördags var vi på 3 års kalas, åt jag knappt ingen mat alls. Eftersom man var lite bakis=)  Lite tårta och några korv med bröd.. blev det.
 Men det är bara fortsätta och ta tag i det med hårda hanskar ;)

 I morgon blir det ut & traska i en timme MINST! + SITUPSEN,  och dem går fanimej fint:)JAG SKA , JAG SKA , JAG SKA , JAG SKA!!!!!!!!!

fixade 270st i Fredags :)   ÄR MAN BRA ELLER?=)









- Det kliar i fingrarna och benen:)

Så måste skriva av mig först innan jag  begér mig ut:)

Vet dock inte vad jag ska skriva, för är helt tom i hjärnan...  inget ovanligt.^^

blev iaf en runda till kosta outlett idag för brist på annat.


Ut & gå minst en timme...  KÄMPA KÄMPA! ;)